Om klubben

Kungsbacka Karateklubb startade sin verksamhet höstterminen 1985 i dåvarande Motionshallen, Sportcentret. Vi har sedan dess funnits i samma lokaler med något kortare uppehåll för renovering av hallen. Numera har vi vår barnverksamhet i Kungsbacka i huvudsak i Harmoinisalen och Judohallen på andra våningen. Ungdom och vuxengrupper finns sedan ett antal år i Kollaskolan.

Parallellt med verksamheten i centrala KBA har vi sedan snart 10 år även grupper i Fjordskolan. Sedan 2007 är vi godkända som egen Branch i JKF Wadokai HQ Japan. Vi tränar traditionell Karate i moderna former, och följer tekniskt HQ i Japan genom att klubbens instruktörer besöker olika seminarier i Japan och andra länder för att kompetensutveckla och noga följa den tekniska utvecklingen. I klubben tränar vi Karate främst som motion, en del tävlar också, samtidigt kan man använda Karate i självförsvarssyfte, dock ingen som vi framhäver i vår dagliga träning.

Klubben följer Svenska Karateförbundets stadgar och etiska normer som talar om, respekt, social och moralisk fostran med mera. Klubben har också tagit fram ett drogpolicydokument som vi arbetar efter i klubbens verksamhet. Kungsbacka har ett mycket nära och bra kontaktnät i Japan med Wadokai HQ och deras mest erfarna instruktörer som löpande kommit till Kungsbacka för att undervisa i klubben.

0år
Sedan klubben grundades
ca0
Medlemmar
Träningslokaler
Medlemmar har nått svart bälte

Klubben grundades

Kungsbacka Karateklubb startade sin verksamhet höstterminen 1985 i vad som då var motionshallen i Aranäs.

Klubben utökar sin verksamhet

Kungsbacka Karateklubb utökade sin verksamhet med grupper i Fjordskolan och senare även Kollaskolan.

Branch i JKF Wadokai HQ Japan.

Sedan 2007 är Kungsbacka Karateklubb officiellt en branch i JKF
Wadokai Japan. Detta innebär att vi har tillgång till utbildning och gradering genom organisationen.

30-års jubileum

2015 firade Kungsbacka Karateklubb 30-års jubileum och är därmed en av de äldre och mer anrika föreningarna i landet.

Instruktörer

Våra instruktörer har mångårig erfarenhet och åker regelbundet på seminarier i Japan för att träna och vidareutbilda sig.

Ove Viggedal 6 dan

Chefsinstruktör för hela verksamheten.
2 kyu examincers license JKF Wadokai
3 kyu instructors license JKF Wadokai
WKF/EKF Karate Referee

Daniel Ytterström 2 dan

Ansvarig barngrupperna Harmonisalen.

Urban Runesson 3 dan

Instruktör nybörjargrupp Kollaskolan.

Nikita Lind

Tony Komsell 5 dan

Ansvarig instruktör för Fjordskolan.
3 kyu examincers license JKF Wadokai
3 kyu instructors license JKF Wadokai

Isabelle Bellarp 1 dan

Instruktör barngrupperna Harmonisalen.

Erik Andersson 2 dan

Rickard Cederquist

Michael Nissmark 3 dan

Instruktör tävlingsgrupp och Fjordskolan.

Dubravko Erdaljac

Emma Stenwreth